Kim Burgers

Kim Burgers

ambulancechauffeur

Als kind was ik al heel behulpzaam. Klusjes doen, mensen helpen, ik was er als eerste bij. Die zorg voor anderen heeft er dus altijd wel in gezeten. Uiteindelijk ben ik gaan werken met mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Een aantal jaar heb ik dit werk met veel plezier gedaan. Toch bleef het kriebelen, ik was op zoek naar meer uitdaging.

Autorijden is een grote hobby van mij, dus toen ik op zoek ging hoe ik mijn behoefte om te zorgen en mijn hobby kon combineren, werd het duidelijk. Al dacht ik dat de weg naar ambulancechauffeur onmogelijk was met mijn achtergrond. Maar wie niet waagt, wie niet wint en dus ik trok de stoute schoenen aan en heb gewoon gesolliciteerd. En tot mijn verrassing en geluk werd ik aangenomen.

Na een ontzettend leuke opleiding in 2018, waarbij er zowel theorie-uren als praktijkuren zijn, zit ik nu waar ik wil zitten. Achter het stuur van een ambulance, mijn droombaan.

Mijn collega’s voelen als een grote familie, de Witte Kruis familie. Ik voelde me vanaf het begin heel welkom en ik werd super enthousiast en liefdevol ontvangen. In dit werk zijn collega’s ontzettend belangrijk. Je vormt een hecht team samen met de verpleegkundige. Vanuit onze eigen hoek en met onze eigen kennis kijken we naar de situatie en komen we samen tot de juiste zorg voor de patiënt. Het hebben van fijne collega’s is in dit vak ontzettend belangrijk.

Doordat je elke dag met een andere collega een team vormt en elke dag andere casussen aantreft, leer je ook iedere dag. Dat maakt het werk zo bijzonder en uitdagend. Iedere verpleegkundige werkt volgens dezelfde doelen en protocollen, alleen heeft elke verpleegkundige een eigen visie en mening hoe om te gaan met de situatie of patiënt.

Bij mij is een dag geslaagd als ik het gevoel heb dat ik de zorg heb kunnen geven die ik zelf ook zou willen ontvangen als ik in een situatie zit waarin ik zorg nodig heb. Dat ik de dag van een patiënt iets beter of draagzamer heb kunnen maken ondanks de situatie waarin diegene op dat moment verkeert.”

Door goede communicatie, met een lach, een grap en soms een traan sta je als team sterk. Dat is de kracht van de zorg die wij leveren als ambulancedienst.

Over Kim:

  • ALS chaufeuse
  • Sinds 2018 werkzaam bij Witte Kruis
  • Leert iedere dag door andere collega’s en casussen