Wij zijn Witte Kruis

Wij zijn tot het uiterste gedreven om mensen met een acute zorgvraag te helpen.

Missie en visie

Witte Kruis is tot het uiterste gedreven om de kansen op een betere gezondheid, veiligheid en kwaliteit van leven te vergroten. Door de best mogelijke zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt te brengen. Op de plek waar het nodig is. Op de momenten waarop het telt. Wij zijn ‘driven by care’.
Wij doen er alles aan om hoogwaardige zorg te bieden aan patiënten en hun familie. Dat doen wij niet alleen, maar in samenwerking met onze partners in de RAV’s, meldkamers, ziekenhuizen, huisartspraktijken, GGZ-instellingen, verloskundige praktijken en GGD’s. Wij werken intensief samen om kwaliteit te waarborgen in de zorgverlening aan onze patiënten. Veiligheid en het belang van de patiënt staan hierbij centraal.

Wij zijn wij

Witte Kruis is de grootste acute zorgorganisatie in Nederland. Dynamisch, vernieuwend en landelijk actief. Naast het verlenen van ambulancezorg houdt Witte Kruis zich ook bezig met evenementenzorg, huisartsenvervoer, orgaandonatievervoer, burgerhulpverlening en het opleiden van ambulancezorgchauffeurs. De totale organisatie bestaat uit ruim 1000 medewerkers en meer dan 200 voertuigen.

Witte Kruis in Haaglanden

Ambulancezorg wordt door Witte Kruis verleend in vijf verschillende regio’s. Eén van deze regio’s is Haaglanden, waarbij Witte Kruis samenwerkt met Ambulancezorg Zoetermeer en GGD Haaglanden onder de vlag van Coöperatie RAV Haaglanden. In regio Haaglanden heeft Witte Kruis hoogcomplexe ambulances, middencomplexe ambulances en Rapid Responder voertuigen rondrijden.

Hecht team

Onze opkomstpost bevindt zich in Den Haag aan de Mangaanstraat. Vanuit hier werkt een hecht team van inmiddels meer dan honderd ambulancezorgprofessionals en een kantoorteam. Veel stafleden, waaronder de regiomanager, hebben zelf in het verleden ook op de ambulance gewerkt.

Kwaliteit van zorg

Om de hoge kwaliteit van zorg te kunnen waarborgen, worden onze medewerkers regelmatig bijgeschoold, stellen wij hoge eisen aan ons wagenpark en investeren wij volop in innovaties. Daarnaast houden wij regelmatig tevredenheidsonderzoeken en wordt onze organisatie getoetst via interne en externe kwaliteitsonderzoeken. Wij zijn gecertificeerd voor HKZ + VMS (de norm voor kwaliteit en veiligheid in de zorg) en voor NEN 7510 (de norm voor informatiebeveiliging in de zorg).

Wil je meer weten over onze organisatie? Bezoek dan onze website www.wittekruis.nl.

In het halve uur dat ik een patiënt zie kan ik alles geven.

Gilianne VerwigOud BMH-student

Onze medewerkers

Onder meer met deze medewerkers vormen wij RAV Haaglanden en leveren wij patiëntenvervoer in verschillende vormen van vervoer.

ambulanceverpleegkundige

Daniëlle van Dijk-Immerzeel

Operationeel Hoofd

Jim van Akkeren

ambulancechauffeur

Kim Burgers

AMBULANCEVERPLEEGKUNDIGE

Wolter Mahieu

Ook werken bij Witte Kruis?

Kom jij ons team versterken? Bekijk eenvoudig
onze vacatures via de werken bij pagina en
solliciteer direct!

Bekijk onze vacatures