Daniëlle van Dijk – Immerzeel

Daniëlle van Dijk-Immerzeel

Ambulanceverpleegkundige

Danielle is in september 2019, als een van de eerste in Nederland, gestart met de opleiding Lange Tranche. Een opleiding die niet-gespecialiseerde verpleegkundigen in 18 maanden opleidt tot ambulanceverpleegkundige.

Door verschillende mensen werd ik gewezen op een informatieavond over de opleiding Lange Tranche die door Witte Kruis werd georganiseerd en ik was direct enthousiast. De informatie was helder en het was heel prettig dat er werkbegeleiders van Witte Kruis aanwezig waren waarmee je in gesprek kon. Ik was zo enthousiast dat ik er niet meer over na hoefde te denken en overhandigde die avond zelf nog mijn sollicitatiebrief. Vanaf toen wist ik dat dit de baan is waar ik gelukkig van zou worden.

De eerste maanden van de opleiding waren pittig. Een nieuwe baan in een andere omgeving met nieuwe collega’s, vraagt sowieso al veel van je. En je begint echt weer onderaan de ladder. Je moet je daar wel heel goed bewust van zijn voordat je aan zo’n avontuur begint.

Deze opleiding was een geheel nieuw opleidingstraject, waarbij ik mezelf dubbel en dwars wilde bewijzen. Vanuit Witte Kruis werd deze opleiding zeer goed gefaciliteerd! De opleiding bestond uit drie opeenvolgende leerperiodes, waarin ik door middel van diverse klinische stages, praktijkgericht onderwijs binnen Witte Kruis en een theoretisch kader binnen de Academie voor Ambulancezorg mezelf heb kunnen ontwikkelen tot een zelfstandig vakbekwaam ambulanceverpleegkundige. Naast het diagnosticeren en behandelen, vind ik het belangrijk dat patiënten zich op hun gemak voelen. Je beoordeelt en behandelt de mensen toch op het moment dat ze het meest kwetsbaar zijn. Juist de afwisseling, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en vrijheid maken dat ik iedere dag met een grote glimlach naar mijn werk ga. Ja, ook nu ik al een tijd klaar ben met mijn opleiding is dit echt de mooiste baan die er is.

Over Daniëlle:

  • Ambulanceverpleegkundige
  • Opleiding Lage Tranche gevolgd
  • Sinds 2019 werkzaam bij Witte Kruis
  • Grootste voordelen: vrijheid en zelfstandigheid
  • Sociaal