Benno

Benno

Ambulancechauffeur

Mijn achtergrond qua werk is:

Na mijn militaire dienstplicht ben ik in het gevangeniswezen terecht gekomen waar ik ruim 13 jaar heb gewerkt als bewaarder. Ontzettend leuk en afwisselend werk, waar ik een hoop levenservaring en mensenkennis heb opgedaan. Daarnaast was ik ruim 7 jaar vrijwilliger bij de Brandweer Voorburg. Hierdoor kwam ik in aanraking met de acute hulpverlening waardoor mijn interesse in de ambulance gewekt werd. Mijn oom heeft ook 30 jaar op de ambulance gewerkt als chauffeur, en mede door zijn verhalen werd mijn vervolgkeuze duidelijk: ik wilde op de ambulance en dus de zorg in.

Ik ben werkzaam bij werkzaam de GGD Ambulancezorg sinds:

Ik ben werkzaam bij de GGD Den Haag sinds 2009, en daarvoor heb ik 9 jaar in Kennemerland op de ambulance gereden. Bij elkaar doe ik dit werk nu 21 jaar en ga nog elke dag met plezier naar mijn werk.

Mijn functie is:

Mijn functie bij de GGD is ambulancechauffeur. Daarnaast heb ik nog wat neventaken op het gebied van kwaliteit en assisteren bij de begeleiding van nieuwe chauffeurs. Ook zit ik in een speciaal team dat ingezet wordt bij hulpverleningen met o.a. gevaarlijke stoffen.

Mijn werk bestaat uit:

Mijn werk is het besturen van de ambulance onder vele omstandigheden. Hierin heb ik een grote verantwoording om mijn collega en onze patiënt veilig van A naar B te vervoeren. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de goede staat van de ambulance, en het doorgeven van o.a storingen en schades. Ook help ik mijn collega met medisch assisterende taken, denk ik mee in het logistieke proces bij bv het uit huis halen van een patiënt. Ook overleg ik geregeld tijdens inzetten met ketenpartners zoals politie en brandweer. Ik zorg dat de ambulance weer zo snel mogelijk inzetbaar is na een rit. Ook worden we ingezet bij grootschalige inzetten zoals bv bij een ramp, groot ongeval met meerdere slachtoffers of bv een aanslag. Hier worden we uitstekend voor opgeleid door het Ambulance Academie en ons eigen regionale opleidingscentrum. Ikzelf heb hier al ervaring mee. Op 25 Februari 2009 ben ik ingezet bij de ramp met de Turkish Airlines. 

De meeste voldoening in mijn werk haal ik uit:

De meeste voldoening haal ik uit mijn werk als ik samen met mijn collega goede zorg heb kunnen leveren aan onze patiënten.. De “spannende” ritten zijn verhoudingsgewijs maar een heel klein deel van ons werk. Het grootste deel bestaat uit toch wel uit o.a de zorg voor onze ouderen. Goed voor ze kunnen zorgen, met een lach en ook weleens een traan. Dan is mijn doel bereikt. Dat ene extra rondje Den Haag met een terminale patiënt, dat zijn echt de mooiste ritten. Heb in de Grote Kerk gestaan met een dame die drie uur later zou overlijden, een keer op de Haagse Markt met een man die daar 40 jaar kaas heeft verkocht, op het strand met een dame die nog voor de laatste keer de zee wilde zien. Daar krijgen we altijd alle medewerking in van onze meldkamer. Deze ritten vergeet je nooit meer en maken een hoop andere weer goed.

Ik heb gekozen voor het werken bij de ambulancezorg GGD Haaglanden, omdat…

Ik heb gekozen voor de GGD Haaglanden omdat ik in de stad wilde werken waar ik thuis ben: Den Haag. Ik ben er geboren en mijn familie komt er vandaan. De verschillende culturen, het gezellige centrum, de politiek, het strand van Scheveningen, de verschillende wijken met mensen uit alle lagen van de bevolking….. geweldig! Geen dag is hier hetzelfde, dat weten we allemaal. 

Ik raad je aan om bij de ambulancezorg GGD Haaglanden te solliciteren, omdat….

Ik werk in een superleuk team, bij de grootste ambulancedienst van Den Haag. Wil jij hetzelfde beleven als ik elke dag doe in de gaafste stad van Nederland? Kom dan solliciteren en word mijn collega! 

Over Benno:

  • Ambulancechauffeur.
  • Was militair.
  • Werkt 21 jaar in dit vak.
  • Is ingezet bij de ramp met Turkish Airlines. 
  • Vind het extra rondje met een terminale patiënt het meest bijzonder.

RAV Haaglanden

Wij staan altijd startklaar om de beste zorg te verlenen op de juiste plaats en tijd.

RAV Haaglanden

Waldorpstraat 555
Den Haag

T: 112
E: info@ravhaaglanden.com